Fakta om katter

Skrivet av kattveterinärer 🩺🧑🏼‍⚕️🧑🏻‍⚕️ 😺🧑‍⚕️

KattraserBlogg

Brittisk korthår katt nybörjarguide – Hur är det att ha en brittisk korthår?

Brittiskt korthår är en uråldrig ras i kattens värld. Det är en traditionell brittisk huskatt med tjock kropp och brett ansikte. Brittiskt korthår är en mycket lojal och passionerad katt som kommer att följa dig och knyta an till varje person i hushållet. Dess behagliga och lugna temperament gör den till en frekvent mediestjärna i succéserier som Outlander.

Brittiskt korthår är också känt för att ha vunnit många tävlingar. Den kan även tyckas se förvirrad ut eller likna en levande nallebjörn. I denna artikel får du vet allt om brittisk korthår och hur det är att ha en brittisk korthår katt.

Brittisk korthår fakta

 • Ursprung: Brittiskt korthår anses vara de äldsta katterna i Storbritannien. Den har liknande ursprung som brittiska vildkatter.
 • Vikt: Brittiskt korthår varierar vanligtvis från 4-7 kg. Medelvikten för en hane är 4,1-7,7 kg och för honor 3,2-5,4 kg.
 • Livslängd: Den allmänna livslängden för Brittiskt korthår är 14-20 år. Livslängden för Brittiskt korthår är starkt förknippad med hälsa.
 • Storlek: Brittiskt korthår är vanligtvis medelstora. Den genomsnittliga storleken är cirka 30-45 cm.
 • Barnvänlig: Även om den är blyg till en början, bekantar den sig med människor och utvecklar ett starkt band med dem. Brittiskt korthår älskar att umgås med barn och andra husdjur och är känd som barnvakt.
 • Intelligens: Brittiskt korthår är en smart katt och väldigt lätt att träna.
 • Hälsa: Brittiskt korthår är genetiskt benäget för många ärftliga sjukdomar, såsom njursjukdomar som kännetecknas av en njurcysta som kan orsaka njursvikt. HCM och fetma är de vanligaste sjukdomarna hos Brittiskt korthår och kan bli överviktig om den inte tränar ofta.
 • Fällning: Brittiskt korthår tappar vanligtvis håret under vår- och höstsäsongen. Regelbunden borstning är nödvändig för att ta bort löst hår.
 • Hundvänlig: Brittiskt korthår är vänliga mot hundar om de inte beter sig aggressivt.
 • Innekatt eller Utekatt: Brittisk korthår är en självständig katt som hålls inomhus.
 • Päls: det är en blå och fluffig katt med kort och tjockt hår på kroppen.
 • Energinivå: Brittiskt korthår har måttlig energinivå.
 • Vokalisering: Brittiskt korthår har en tyst eller mjuk röst.
 • Lekfullhet: Brittiskt korthår älskar att lära sig nya trick och spel.
 • Färger: Brittiska korthår finns i olika färger, men deras blå päls är mer känd. Korthår finns också i rött, enfärgat svart, vitt och krämfärgat med djupa orange runda ögon.

Fakta om katter

För- och nackdelar med brittisk korthår

Fördelar

 • Lättsam personlighet och lågt underhåll.
 • Vänlig och älskar människor.
 • Självständig och söker inte mycket uppmärksamhet från ägaren.
 • Lugn och tyst.
 • Lätt att träna.

Nackdelar

 • Inte särskilt lekfulla
 • Fäller ganska mycket vilket kan orsaka hårbollsproblem.
 • Benägen för genetiska sjukdomar

Brittisk korthår historia

Brittiskt korthår tillhör gruppen brittiska tamkatter och härstammar från Storbritannien. Den erkändes som en ras 1980. Enligt teori 1 tror man att Brittisk korthår härstammar från de inhemska kattraserna i Rom och Egypten och anlände från Rom till Storbritannien. Enligt teori 2 härstammar brittisk korthår ifrån Frankrike. Rasen var farligt nära att dö ut under första och andra världskriget på grund av matbrist.

Brittiskt korthår temperament

Brittisk korthår  kommer att behandla alla som vänner om de föds upp med barn och andra husdjur, inklusive hundar och katter.  Den kommer aldrig att göra dig besviken med sitt vänliga beteende. Brittisk korthår är en idealisk katt om du vill ha ett lugnt och tyst husdjur som tycker om att leka men som inte behöver ströva fritt hela tiden.

De är vänliga och milda, även om de kan ta ett tag att värma upp för nya människor. De är inte den typen av katt som omedelbart knyter an till nya människor. De söker uppmärksamhet men föredrar också personligt utrymme och kan ibland vägra att gosa eller kramas för mycket.

Det viktigaste du bör veta om Brittisk korthår är dess natur och hur den beter sig under olika omständigheter samt dess personlighetsdrag. Brittisk korthår är det perfekta valet för dig när det gäller temperament. De har en älskvärd natur.

Brittisk korthår kan snabbt bygga en relation med dig och andra husdjur som hundar, katter, etc. 

Dessa katter kan också vara mycket aktiva. En annan mycket imponerande egenskap hos Brittisk korthår är dess mentala skärpa och smarthet. De kan snabbt lära sig kommandon.

Fakta om katter

Brittisk korthår personlighet

Brittisk korthår är känd för sin charmiga personlighet och sympatiska natur. I allmänhet är dessa katter inte bråkiga, vokala eller hyperaktiva. De betraktar hellre sin familj och granskar världen än att försöka slå sönder något i omgivningen. 

Brittiskt korthår har enastående personlighet. De är lekfulla utan att vara alltför högljudda, kärleksfulla utan att vara krävande och intelligenta utan att behöva bevisa det genom att öppna ditt kylskåp. De kommer att överösa dig med kärlek och uppskattning när de har identifierat dig som sin mänskliga förälder. Brittiskt korthår är unika, omättligt äventyrliga och kärleksfulla. Om den vill leka kommer den att leta efter någon att leka med och ta med en leksak till dem. Brittiskt korthår kan också leka bra ensamma utan att störa någon.

När det gäller levnadsbehov är dessa katter inte särskilt selektiva när det gäller livsmiljö. Ändå kan de leva och passa i vilken miljö som helst. Det enda de behöver är din uppmärksamhet. De älskar också att sova i solen hela dagen. Liksom andra katter älskar Brittiskt korthår också att hoppa, springa och jaga. De älskar också att leka med andra husdjur och speciellt med sin ägare.

Dessa katter är väldigt stiliga och finns i en mängd olika färger. Bland alla dessa färger är en blå-grå-färgad brittisk korthår den mest kända och älskade. Den heter också ”British Blue”.

Brittisk korthår färger

Brittisk korthår anses vara en av världens mest kärleksfulla kattraser. Dessa katter har mycket unika egenskaper. Brittisk korthår är vackra, har bärnstensfärgade ögon och vacker natur. Brittisk korthår har ett stort utbud av fantastiska färger och mönster. Vi har listat de mest kända färgerna.

 1. Blå Brittisk korthår:

När man tänker på brittiskt korthår är blå kanske det första färgen föreställer sig. Blå Brittisk korthår är väldigt stiliga med solid blågrå päls och karamellögon.

 1. Lila brittisk korthår:

Dessa katter är underbara med färgkombinationen av grå, blå och rosa toner på sina pälsar. I grund och botten är färgen på dessa katter choklad med en utspädningsgen. Det primära syftet med denna spädningsgen är att minska pigmentnivån på pälsen. På grund av dessa koncentrerade pigment ändras denna chokladfärg till lila.

 1. Svart brittiskt korthår:

Som namnet antyder har brittisk korthårig kattungar svarta kroppar. Deras tass-skydd och näsa är också svarta, med vackra orangefärgade ögon.

 1. Röd brittiskt korthår:

Röd brittiskt korthår, även känt som Garfield, har en rödfärgad kropp med tabby-markeringar på pannan och tassarna. Men den här röda färgen är inte solid. Dessa kattungar har orangefärg och kopparögon.

 1. Kanelfärgad brittisk korthår:

Kanelfärgad brittisk korthår är en sällsynt kattras bland brittiska korthår katter. Det är därför den är så unik. Denna brittisk korthår har likheter med en utspädd chokladfärgad katt och har mjuk hud med vackra orange karamellögon. Dess underton är belagd med koppar eller rödbrun.

 1. Vit brittiskt korthår:

Detta är den mest underbara vitfärgade katten utan några fläckar, märken, rökiga fjäll eller gula undertoner. Denna katt har en vacker rosa färgad nos med vackra safirblå och orangefärgade ögon, vilket tillför mer skönhet. Vissa brittiska korthår kattungar har också ett safirblått öga och ett gyllene öga.

 1. Brun brittiskt korthår:

Dessa katter har djup färg med täta kolsvarta markeringar på den kopparbruna marken med svarta nosar.

 1. Krämfärgad brittisk korthår:

Dessa katter har en varm men blek färg med tabby-märken på pälsen.

 1. Silvertabby brittiskt korthår:

De har tät svart och slipad silvermarkering på pälsen. Dessa katter har gröna eller hasselbruna ögon och tegelröda nosar.

Brittisk korthår sjukdomar

Många sjukdomar hos brittisk korthår är ärftliga. Här listar vi sjukdomar och problem som kan drabba brittisk korthår.

Viktproblem

Fetma eller övervikt är en allvarlig sjukdom som orsakar många kattsjukdomar och dödsfall. Konsekvensen av för mycket fett på katter är nu mer välkänt och utforskat än under tidigare decennier. Men ändå ignorerar vissa kattägare faran med överdriven viktökning. Den extra viktökningen hos brittisk korthårig kan leda till utvecklingen av andra sjukdomar, som t.ex:

 • Diabetes: en genetisk sjukdom som orsakas av fetma. Katter med rätt vikt drabbas aldrig av diabetes.
 • Övervikt: kan orsaka artrit och kan förkorta livslängden med så mycket som två år.
 • Fettlever eller leverlipidos: är en annan dödlig sjukdom som orsakas av övervikt. När en brittisk korthår av någon anledning slutar äta, kan leverlipidoserna utvecklas snabbt inom 48 timmar.

Hur kan du hålla en brittisk korthår i ett hälsosamt vikttillstånd?

Brittisk korthår äter helst cirka 10-15 gånger om dagen. Du kan även leka mycket med din katt för att hålla den frisk och behålla vikten. Matpussel som småbitar placerade i en påse eller låda kan också hjälpa till att uppmuntra Brittisk korthår med större matintresse att springa och vara aktiv.

Tandsjukdomar

Tandsjukdomar hos brittiskt korthår är det vanligaste kroniska problemet. Tandsjukdomar inleds vanligtvis på grund av matrester som stelnar till tandsten som byggs upp på de synliga delarna av tänderna. Tandsten kan utvecklas i stora mängder på tandytan i svåra fall. Det är mycket hårt och kan inte lätt tas bort från ytan på en tand genom att borsta och fjälla den. Många faktorer påverkar förekomsten av tandsjukdomar, inklusive:

 • Bristfällig munvård.
 • Diet.
 • Tandjustering: på grund av onormal position av tänderna.
 • Närvaro av bakterier på grund av ansamling av mat och andra förändringar i munnen.
 • Genetiskt anlag för tandsjukdomar.
 • Infektionssjukdomar: felint leukemivirus och immunbristvirusinfektion kan leda till parodontit sjukdom och gingivit.

Parasitinfektion

Kroppen invaderas ibland med olika parasiter både externt och internt. Brittisk korthår hud och öron kan angripas av loppor, kvalster och fästingar. Spolmaskar, hakmaskar och hjärtmaskar kan komma in i kroppen om katten dricker förorenat vatten, biter en smittsam mygga och går på förorenad jord. Dessa parasiter kan orsaka smärta och obehag hos brittisk korthår. En fullständig undersökning av brittisk korthår är nödvändig två gånger om året.

Polycystisk njursjukdom (PKD)

Polycystisk njursjukdom uppstår vanligtvis på grund av genmutation. Detta tillstånd är initialt känt hos den persiska rasen och observeras ibland hos andra raser, såsom brittisk korthår.

Insjuknade katter visar vanligtvis symtom runt sju års ålder, inklusive:

 • Kräkningar
 • Överdriven törst
 • Viktminskning
 • Överlag dålig hälsa

En speciell diet och medicinering kan minska utvecklingen av organsvikt.

 • En tidig diagnosen av PKD är avgörande för att bibehålla njurfunktionen under flera år.
 • Det årliga rutinprovet för alla vuxna katter är tillräckligt för att kontrollera tidig organdysfunktion.
 • En ultraljudsundersökning av buken är nödvändig för att identifiera cystan och uppskatta en eventuell skada.

Hjärtsjukdom (HCM) hos brittisk korthår

HCM är en vanlig hjärtsjukdom hos brittisk korthår. Det är en förtjockning av hjärtmusklernas väggar som leder till hjärtsvikt, inklusive andra problem, som högre risk för blodproppar och blockering av stora blodkärl. Den vänstra ventrikeln i hjärtat med HCM blir förtjockad. Det orsakar en minskning av hjärtkammarens volym och avvikande hjärtmuskelavslappning. Som ett resultat av dessa abnormiteter slår hjärtat snabbare och orsakar syresvält.

Orsaker till HCM

 • idiopatisk
 • ärftlighet
 • hypertyreos eller högt blodtryck.

Symptom

 • Plötsliga andningssvårigheter
 • Snabb puls
 • Mindre aptit
 • Låg energinivå
 • Svimning eller kollaps
 • Hosta

En specialiserad vårdplan kan hjälpa dig att hantera sjukdomen. Behandlingsmålen måste inkludera att kontrollera hjärtfrekvensen, minska lungförträngningen och förhindra att blodproppar undviker tromboembolism.

Hemofili

Det hänvisar till blodproppssjukdomar där såren blöder fritt och överdrivet. Detta är en genetisk sjukdom hos katter och orsakar milda till svåra effekter. Långvarig blödning uppstår som ett resultat av operation eller någon skada. Det är nödvändigt att utföra det tidiga diagnostiska testet för brittisk korthår för att utvärdera onormal koagulering innan operation. För att minimera blodkoagulering kan veterinären ordinera kosttillskott.

Feline nedre urinvägssjukdom (FLUTD)

Kattens nedre urinvägssjukdom är en samlingsbeteckning för olika sjukdomar som påverkar en katts samtliga urinvägar. Brittisk korthår visar avvikande urineringsbeteende som exempelvis:

 • Ansträngning för att kissa
 • Blod i urinen
 • Kissar på golvet
 • Gråter av smärta när den kissar
 • Kissar inte alls

Fakta om katter

Brittisk korthår jämfört andra katter

Brittiska korthår är ofta vänliga mot andra katter. De är också ganska anpassningsbara för andra husdjur. Varje kattras är unik och kan reagera olika under olika omständigheter. Medan en Brittisk korthårig älskar att gömma sig på ett ställe kan andra gilla människors sällskap.

Brittiskt korthår jämfört med Scottish fold 

 • Brittiskt korthår härstammar från Storbritannien medan Scottish fold härstammar från Skottland.
 • Brittisk korthår livslängd är cirka 14-20 år, medan Scottish fold lever 11-14 år.
 • Brittiskt korthår väger mer än Scottish fold.
 • Brittiskt korthår är vanligtvis blå medan  Scottish fold har olika färger.
 • Brittiskt korthår är mer tillgiven och självständig medan Scottish fold är lojal och intelligent.
 • Scottish fold har fler hälsoproblem än brittisk korthår. Scottish fold älskar att äta mer och deras brist på motion orsakar fetma. Scottish fold lider också av degenerativa störningar.

Brittiskt korthår är en katt som kräver lite underhåll. Det letar inte efter särskild uppmärksamhet från ägaren. Men om du vill att din katt ska behöva fullständig uppmärksamhet och kärlek bör du välja en Scottish fold. 

Brittiskt korthår jämfört med Ragdolls

Brittiskt korthår och ragdolls är populära och unika kattraser.

 • Ragdolls har fluffiga pälsar och intensiva blå ögon och kan vara kattvärldens vackraste katt. Medan Brittiskt korthår har runda orangea ögon med blå pälsfärg.
 • Ragdolls har enskiktig päls, medan Brittiskt korthår har tät päls.
 • Ragdolls har låg energinivå, medan Brittiskt korthår har måttlig energinivå.
 • Livslängd: Brittiska korthår lever 14-20 år medan ragdolls  lever 9-15 år.
 • Brittiskt korthår har vanligtvis en övervakande personlighet och är mer avslappnad, medan Ragdolls är mer lekfulla och gosiga.

Vilken ras passar dig?

Brittiskt korthår och ragdolls är mer tillgivna och vänliga mot barn och vuxna. Brittiskt korthår kommer för alltid att vara lojal mot dig. Men den vill inte alltid ha fysisk beröring eller vara social. Ragdolls är tvärtom eftersom de älskar att få uppmärksamhet. Om du vill skaffa en knäkatt är Ragdolls ett bättre alternativ.

Brittisk korthår vikt

 • Brittiskt korthår har ett distinkt utseende med långa tjocka ben och breda bröst. Den har en medellång trubbig svans och har en medelvikt på 4-7 kg.
 • Brittiskt korthår vikt varierar mellan olika livsstadier. Under de första månaderna  går den upp 500-750 gram i vikt per månad.
 • Vid sju månads ålder ser katten ut som en vuxen katt och går upp i vikt stadigt.
 • Vikten av en brittisk korthår kan bero på olika faktorer, såsom ålder, genetik och kön.

Genetik och viktkorrelation: katter vars föräldrar väger mycket leder till att kattungen väger mer.

Hur hjälper du din Brittiskt korthår att behålla en hälsosam vikt?

Tre huvudfaktorer är viktiga för att hålla din katt frisk.

 • Uppmuntra till träning
 • Rätt kost
 • Träning

Brittisk korthår hane eller hona

Brittisk korthår hanar och honor har vissa små skillnader:

 • Både hanar och honor har uttrycksfulla runda ögon, men honor har något mer framträdande ögon.
 • Hanar är vanligtvis större och tyngre än honor eftersom hanar växer snabbare än honor.
 • Hanar har en medelvikt på 4,1-7,7 kg, medan honor väger 5,3 kg.
 • Brittisk korthår hanar är mer sociala än honor.

Brittisk korthår allergier

Trots ryktena har brittisk korthårig inga allergier. Om det förekommer, orsakas allergier av vissa sirborna proteiner och orsakar symtom som:

 • Nysning
 • Trängsel
 • Andningssvårigheter
 • Hosta

Fakta om katter

Brittisk korthår mat

Maten är en stor del för att en brittisk korthår ska leva länge och hälsosamt. Dåliga matvanor påverkar katten negativt och kan orsaka allvarliga hälsoproblem.

Vad äter brittiskt korthår?

Svaret är enkelt: kött. Den idealiska kosten bör likna kattens byte och innehålla animaliskt protein.

Vad ska kattmaten innehålla?

 • Vatten
 • Mineraler
 • Proteiner
 • Fetter

Brittisk korthår kost bör främst fokusera på kött snarare än andra typer av mat. Du bör förse din brittisk korthårig med kattmat av hög kvalitet, helt eller delvis med kött.

Varför behöver din katt fet mat?

 • Fet mat är nödvändigt för att överföra näringsämnen till celler.
 • Förbättrar hastigheten för överföring av nervsignaler.

Våtfoder är också att föredra eftersom det innehåller en hög proteinnivå och håller din katt hydrerad under lång tid. Om din katt lämnas uttorkad kan det orsaka allvarliga hälsoproblem som:

 • Blodflödesminskning
 • Dålig syretransport
 • Elektron obalans
 • Ansamling av toxiner

Val av ett bra mat:

 • Rå eller tillagad, lagrad eller hemlagad mat, varje brittisk korthår förtjänar det bästa. Bearbetad mat är okej för katter.
 • Man bör välja ett kattfodermärke av hög kvalitet med låg fetthalt, hög proteinhalt och mycket låg i vegetabiliska ingredienser.
 • Brittisk korthår bör följa en korrekt diet och inte äta mat av dålig kvalitet.

Fakta om katter

Brittisk korthår pälsvård

Brittiskt korthår kräver inte mycket komplicerad skötsel. Det är viktigt att ge ordentlig uppmärksamhet för kattens tänder, päls och naglar.

Välj rätt borste

Rätt val av borstar är viktigt eftersom de borstar som rekommenderas för långhåriga kattraser är olämpliga för brittisk korthår kattungar. Metallkammar är lämpliga för brittisk korthår med tät päls. 

 • En vantborste är en lämplig rekommendation för brittiskt korthår
 • Gummiborstar är bra för lösa hårstrån
 • Dubbelsidiga borstar är en bra investering om du har både långa och korthåriga katter i ditt hem.

Hudkontroll före och under borstning

Se upp för mindre skador och knölar.

 • Se till att katten inte har några fästingar
 • Observera svarta fläckar i kattens päls och alla tecken på torrt blod – dessa kan vara tecken på loppor.
 • En högkvalitativ fiskolja-laxolja är viktigt för att förbättra hud och päls och stärka immunförsvaret.

Borsta eller kamma i hårets tillväxtriktning

 • Brittisk korthår hatar när man borstar håret i motsatt riktning av hårväxten.
 • Du bör vara uppmärksam när du kammar.

Borsta din katt minst en gång i veckan

Regelbunden kamning kan hjälpa till att fördela de eteriska oljorna i din katts hud och hålla din katts päls i rätt form.

Brittisk korthår nagelvård

Kontrollera kattens tassar noggrant för att säkerställa att inga eventuella skador eller hudproblem finns. Kattens tassar ska vara släta och mjuka utan repor, sårskorpor eller skalande hud. Allvarliga skador kan kräva korrekt behandling av en veterinär.

Sammanfattning – varför skaffa brittisk korthår

Brittiskt korthår är en lugn, social och avslappnad katt som gillar att hålla sig inomhus. Det är en speciell katt som kan känna ditt humör och är en utmärkt följeslagare. Denna ras är inte utsatt för allvarliga sjukdomar som andra kattraser. Brittisk korthår är det bästa alternativet för dig som vill skaffa en lugn och självständig katt. 

Frågor och svar om brittisk korthår

Hur mycket kostar ett brittiskt korthår?

Kostnaden för brittisk korthår varierar vanligtvis från land till land. Dess kostnad är runt 15 000 –  30 000 kronor. 

Hur mycket kostar försäkring för brittisk korthår?

På grund av olika hälsoproblem behöver brittisk korthår en sjukförsäkring. En genomsnittlig försäkringskostnad kan ligga på 250 kronor per månad.

Hur mycket kostar maten för brittisk korthår?

Kostnaden för mat beror på typen av märke och ligger vanligtvis på 200 kronor per månad. 

Hur mycket kostar tillbehör för brittisk korthår?

Priser kan variera och kan kosta mellan 8000 – 25 000 kronor beroende på uppfödare.

Hur långt kan den springa?

Om du håller din katt ute, är det inte troligt att den vandrar långt bort.

Hur mycket vård behöver brittiskt korthår?

 • Pälsvård (borstning).
 • Tandvård (borstning av tänder en gång i veckan).
 • Nagelvård (klippning av klor).
 • Bada din katt regelbundet.
 • Öronskydd.
 • Ögon- och nässkydd.

Hur mycket äter en brittiskt korthår?

Brittiskt korthår gillar att äta torr mat fullt av proteininnehåll. Den behöver 3-4,5 koppar mat varje dag. Brittiskt korthår bör matas med köttbaserad mat. Maten måste innehålla måttliga fetter och högt proteininnehåll för att katten ska förbli hälsosam och aktiv.

Hur mycket fäller brittiskt korthår?

Brittiskt korthår fäller måttligt efter säsong. Brittiska korthår fäller normalt sitt hår under våren och hösten. Regelbunden borstning är nödvändig för att ta bort löst hår. 

Hur ofta ska den badas?

Om din katt ser smutsig ut och kommer i kontakt med något oljigt är det bäst att tvätta henne. Använd djursäkra schampon och ta bort alla spår av schampo från huden.

Hur många kattungar föder brittisk korthår?

Den genomsnittliga kullstorleken är 4 kattungar. Detta antal kan påverkas av moderns ålder och ras. En ung katt kommer sannolikt att få 2-3 kattungar, och antalet kattungar i hennes kull kommer att minska när hon blir gammal och mindre fertil.

Har brittiska korthår alltid en tjock svans?

Brittiska korthår har tjocka, medellånga till långa och breda svansar med rund ände.

När blir brittiskt korthår fullvuxen?

Brittiskt korthår blir fullvuxen efter tre år. 

När ska man kastrera brittiskt korthår?

Brittiskt korthår bör kastreras tidigt, efter 4-6 månader. Denna process hjälper katten att mogna fysiskt. Men det bidrar inte till utvecklingen av oönskade manliga karaktärer, som att slåss. Det främjar också god hälsa.

Är brittiskt korthår allergivänlig?

Trots rykten har brittisk korthår inga allergier.

Vilken ledande ras tillhör brittiskt korthår?

Brittiskt korthår tillhör en grupp brittiska huskatter, med tjock kropp, gråblå päls och runda orangea ögon.

Är brittiskt korthår dum?

Brittisk korthår är intelligenta och kan lätt lära sig nya trick. 

Är brittiska korthår busiga?

Inte alls. Brittiskt korthår är lekfulla, lojala och kärleksfulla lugnt katter.

Kan brittiskt korthår vara ute?

Brittiska korthår är innekatter men behöver leksaker och olika lekar för att vara stimulerade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *